Persoonlijke groei en zelfzorg

Persoonlijke groei en zelfzorg

Door het werken met mensen die een overweldigende ervaring hebben gehad, kan je, als hulpverlener, zelf overweldigd raken. 

Zorgen voor de ander kan je moe maken, cynisch of verdoofd. Deze, en andere symptomen, hebben een effect op jou en jouw omgeving.

Vanaf 2024 organiseren we trainingen en workshops waarbij het zorgen voor jezelf terwijl je zorgt voor de ander centraal staat. 

NIEUW: Pilot project: 

Donderdag 23 mei, 30 mei en 6 juni 2024 van 9u30 tot 16u.

Wat als het teveel wordt?
Zorg voor jezelf in de zorg voor de ander.

Een 3-daagse zelfzorgworkshop 

Voor zorgverleners die zorgen voor (een) perso(o)n(en) met posttraumatische stresssymptomen en hierdoor zelf symptomen ervaren (en zich daar niet bewust van zijn).

Getuige zijn van andermans lijden, kan je ‘zijn’ veranderen. In jouw zorg/hulp voor de ander kan er een soort osmose ontstaan, het absorberen en opstapelen van trauma, tot het een deel van je wordt. Hierdoor kan jouw beeld van de wereld veranderen.

In deze 3-daagse wisselen ervaringsgerichte oefeningen en zelfreflectie elkaar af.

Inhoud:

Dag 1: zelfzorg

Dag 2: verandering van binnenuit

Dag 3: opnieuw verbinding maken met buiten

Voor deze eerste workshop ben ik op zoek naar hulpverleners die ongenoegen of frustraties ervaren in het werken met mensen die trauma hebben ervaren en hierdoor stress en/of lichamelijke klachten opmerken. Mensen die hun eigen gedrag en reacties in vraag willen stellen en op zoek willen gaan naar evenwicht in hun werk en persoonlijk leven.

Ben je geïnteresseerd om deze 3-daagse te beleven en feedback te geven over de uitwerking, de oefeningen, de inhoud en eventueel verfijningen in te brengen?

Ik bied deze eerste workshop aan aan halve prijs: 150€ ipv 300€
Koffie, thee en versnaperingen tijdens de pauzes zijn inbegrepen.
Graag zelf een mat, deken en/of kussen mee te brengen.