Werken met trauma

Het lichaam traumabewust introduceren in gesprekken en therapie
Voor psychologen, psychotherapeuten, coaches, Yogadocenten, gezondheidswerkers.


Trauma laat sporen na in het lichaam die niet  altijd te bereiken zijn met woorden. In een gesprek met een cliënt resoneert het lichaam mee. Je raakt daarbij soms een trauma aan.  


Traumasensitief werken in gesprekstherapie of coaching betekent dat je alert bent voor signalen van mogelijke overprikkeling, van bij het begin van het gesprek. De activatie die bij het aanraken van een trauma ontstaat, toont zich in kleine gebaren, veranderingen in de ademhaling, bewegingen, non-verbale taal. Je kan deze signalen gebruiken om de cliënt te brengen tot meer lichaamsbewustwording en uiteindelijk tot het leren zelf reguleren van activatie.

Op het einde van deze dag ga je naar huis met kleine eenvoudige tools, die je gemakkelijk kan inzetten in het werken met jouw cliënten/coachees.  Je zal zelf ervaren hoe je met de aangereikte hulpmiddelen deze activatie kan opmerken, benoemen, erbij blijven en exploreren.

 

Praktisch:

Wanneer: vrijdag 4 oktober 2024 van 9u30 tot 16u30
Prijs: 175€ (koffie, thee, water en fruit tijdens de pauzes inbegrepen)
Maximum aantal deelnemers: 10

Graag eigen mat, deken en kussen meebrengen.

(we vragen om zelf voor een lunchpakket te zorgen, er wordt voor verse soep gezorgd)
Graag overschrijven op het rekeningnummer BE14 7755 9162 8683 op naam van Aludes BV, met vermelding van  naam workshop, datum en  naam deelnemer.


Workshop Traumasensitieve en traumainformatieve Yoga 

Voor psychologen, psychotherapeuten, coaches, Yogadocenten, gezondheidswerkers.

Deze 2-daagse training omvat een korte introductie van TCTSY*, de basisprincipes worden doorgenomen tesamen met onze professionele ervaringen met het aanpassen van yoga voor mensen die trauma meemaakten. Elementen uit Somatic Experiencing, Mindfulness en onze eigen yogaopleidingen komen hierbij eveneens aan bod.

Inhoud van de training:
theorie over trauma, korte lichaamsgerichte oefeningen, eenvoudige Yoga-vormen, het bewust worden van de ademhaling en ademhalingsoefeningen, het aanbieden van ontspanningsoefeningen en 2 yogasessies. Er is ook ruimte om het aangereikte in te oefenen.

* TCTSY is een complementaire behandelingsmethode voor complex trauma en PTSD, ontwikkeld door David Emerson, in de traditie van Bessel van der Kolk. TCTSY is gebaseerd op Hatha-Yoga.

In deze 2-daagse ben je welkom met én zonder voorkennnis van Hatha-Yoga. Praktisch:

Wanneer: donderdag 17 en vrijdag 18 oktober 2024 van 9u30 tot 16u30


Prijs: 275€ indien overgeschreven voor 5 september 2024. Nadien 299€(koffie, thee, water en fruit tijdens de pauzes inbegrepen) 

Maximum aantal deelnemers: 9

Graag eigen mat, deken en kussen meebrengen.

(we vragen om zelf voor een lunchpakket te zorgen, er wordt voor soep gezorgd)

Graag overschrijven op het rekeningnummer BE14 7755 9162 8683 op naam van Aludes BV, met vermelding van  naam workshop, datum en  naam deelnemer.